Voeg video’s toe aan je website om informatie op een visueel aantrekkelijke manier over te dragen. Voor complexe informatie kunnen video’s of animaties je bezoeker een hoop leeswerk besparen. Video’s helpen ook om sfeer mee te geven en maken je website persoonlijker.
Waar staat video?
Op bijna alle pagina’s kun je video’s kwijt. Overal waar je contentblokken kunt plaatsen, kan je ook een video en een videoalbum plaatsen.
Wanneer video inzetten?
Met een video kun je in korte tijd veel informatie overbrengen. Let er wel op dat je video aan toegankelijkheidseisen moet voldoen. Denk aan ondertiteling en een transcript. Hulp nodig met het maken video’s? Neem contact op met het Beeldcentrum.
Let op: mediatheek en toegankelijkheidseisen
Je video moet voldoen aan alle toegankelijkheidseisen (voorheen: webrichtlijnen), zoals het gebruik van ondertiteling (voor doven en slechthorenden of mensen die het geluid uit hebben staan). Op je website mogen alleen video's staan uit de Mediatheek Rijksoverheid. Bekijk de handleiding video en audio uploaden in de Mediatheek.
Voorbeeldvideo in content
VOICE-OVER: Overige maatregelen bij een kernongeval.
Een radioactieve wolk kan gras, fruit en groente besmetten in het gebied waar de wolk overheen trekt.
Aan de hand van metingen en berekeningen van experts komt er informatie over de maatregelen.
Boeren kunnen gevraagd worden hun dieren op stal te houden en hun kassen te sluiten.
Een graasverbod kan al afgekondigd worden bij een kleine besmetting van grasland of vooruitlopend op een mogelijke besmetting.
Want wanneer vee besmet gras eet komen de radioactieve stoffen voor een deel terecht in de melk.
Door een oogst- en slachtverbod wordt voorkomen dat er radioactief voedsel op de markt komt.
Verder kan de overheid de handel in bijvoorbeeld groente, vlees, vis en melkproducten beperken of de drinkwaterinlaatpunten laten sluiten in een bepaald gebied.
Verschillende veiligheidssystemen maken de kans op een kernongeval zo klein mogelijk. Als er toch iets gebeurt, wordt er alles aan gedaan om het vrijkomen van radioactieve stoffen te beperken.
RUSTIGE MUZIEK
Meer informatie: www.anvs.nl.
Video-album