Wat bepaalt het uiterlijk van mijn website of magazine?

De regels van de Rijkshuisstijl bepalen welke stijl je site krijgt (rijkshuisstijl of alternatieve stijl). Neem hiervoor contact op met je liaison bij de centrale directie communicatie van je moederdepartement of met je rijkshuisstijlcoördinator. Het grootste deel van het uiterlijk van je site bepaal je overigens zelf.

Beeld en contentblokken

Op bijna elke pagina van een website of magazine op het Platform Rijksoverheid Online (PRO) kun je verschillende contentblokken inzetten die het uiterlijk van je site bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een beeldschermbrede afbeelding, een attentie-item (roulerende afbeeldingen met links), video, uitgelicht of infographics en grafieken.

Ontwerpwerk

Omdat een site of magazine op PRO een generieke oplossing is, hoef je niet zelf een ontwerp te laten maken: de UX-designers en vormgevers van DPC doen dit werk voor het hele Platform. Verder is afzenderschap en kleurgebruik voor sites binnen de neutrale stijl en rijkshuisstijl centraal vastgesteld. 

Alternatieve stijl

Alleen voor sites in de alternatieve stijl vragen we je zelf bijvoorbeeld een logo en kleur aan te leveren. Wacht met het ontwerpen tot je de specificaties en mogelijkheden van je projectleider bij DPC hebt gekregen. Zo voorkom je dat je kosten maakt voor ontwerpwerk dat achteraf overbodig blijkt.