Product Owner: "Magisch, wat zo'n team kan maken!"

Weblogs

Bij Online Advies zijn er vier Product Owners. Wat doen zij, voor wie doen ze dat, en wat vinden zij leuk aan het werk? Lees het interview met Michiel, Harold en Ruud.

Michiel: Een lange periode vooruitkijken en tegelijk nooit weten wat er die dag op je pad komt, vind ik leuk.

Magisch wat mijn team kan maken

Michiel: “Als mijn team lekker door kan werken, mijn collega’s en de gebruikers tevreden zijn met het resultaat, en er mooie dingen gemaakt worden, weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan. Een lange periode vooruitkijken en tegelijk nooit weten wat er die dag op je pad komt, vind ik leuk. En ik vind het ook gewoon magisch om te zien wat zo’n team allemaal kan maken. Ik maak deel uit van mijn eigen bouwteam, maar ben ook echt onderdeel van de afdeling Online Advies.”

Harold: “Mijn belangrijkste taak? Er voor zorgen dat de drie bouwteams weten wat ze gaan bouwen en waarom ze het gaan bouwen.

Hotfixes en haring

Harold: “Mijn belangrijkste taak? Er voor zorgen dat de drie bouwteams weten wat ze gaan bouwen en waarom ze het gaan bouwen. Prioriteren dus, want lang niet alles kan. Als Product Owner maak ik samen met anderen de afweging wat we concreet gaan doen. Maar vandaag heb ik samen met mijn team een hotfix uitgerold, omdat we een vervelende bug tegenkwamen. Je bent dus altijd ook bezig met de strategie op de lange termijn, versus wat nodig is op de korte termijn. En dan zitten we ook nog op een prachtige locatie in het centrum van Den Haag, met zowel cafés en terrasjes als een goede haringkar op struikelafstand!”

Ruud: Dat is het voordeel van werken bij een afdeling als OA. Er zijn allerlei verschillende rollen, en er is regelmatig kans om van rol te wisselen.”

Terug naar school

Ruud: “Ik ben eigenlijk pas net PO geworden, sterker nog: ik ben nog bezig met mijn opleiding, morgen doe ik examen! (Ruud is inmiddels geslaagd, red.) Hiervoor was ik bij Online Advies als projectleider bezig met de aanbesteding en realisatie van e-maildiensten zoals nieuwsbrieven en persberichten. Dus dit is weer heel wat anders, en daarom heb ik er heel veel zin in! Dat is het voordeel van werken bij een afdeling als OA. Er zijn allerlei verschillende rollen, en er is regelmatig kans om van rol te wisselen.”

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.