Interview met projectleider Inge: “het maakt mij blij als we een website live zetten waar de bezoeker écht iets aan heeft.”

Weblogs

Bij Online Advies zijn er twee projectleiders die nieuwe websites op het Platform Rijksoverheid Online (PRO) realiseren. Of bestaande websites helpen om over te stappen naar PRO. Wat doen zij, voor wie doen ze dat, en wat vinden zij leuk aan het werk? Lees het interview met projectleider Inge.

Wat doen je op een ‘doorsnee’ werkdag?

Gelukkig hebben we weinig doorsneedagen, maar er zijn natuurlijk wel regelmatig vaste elementen. Iedere week heb je wel een kick off, een bespreking om alle betrokkenen in het plaatje te krijgen bij de start van een project. Aan de andere kant gaat er dan ook wekelijks wel een site live waar je een tijd mee bezig bent geweest, daar moet je dan de laatste details voor checken. De rest van de dag ben je aan het adviseren over sites, en aan het regelen en plannen, of overleggen met collega’s over jouw en hun projecten.

Met wie werk je samen?

Het meest intensief werken we samen met de twee contentadviseurs. Zij adviseren over de structuur van een website en samen trekken we op bij het realiseren van die website. De contentadviseurs zijn mijn directe sparringpartners. Ook de accountmanagers van onze afdeling Online Advies spreken we regelmatig. Zij starten samen  met ons het traject van een nieuwe site op en dragen daarna het stokje aan ons projectleiders over. Daarnaast hebben we regelmatig contact met de collega’s van Architectuur en Domeinnaambeheer. En dat zijn alleen maar de mensen die bij ons op de afdeling werken. Tijdens de projecten werken we ook samen met de departementen. Van redacteuren tot communicatieadviseurs. Je hebt elke dag tientallen contacten.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het allerleukste vind ik de projecten die een uitdaging vormen en waarbij je al je adviesvaardigheden kunt inzetten. Vaak komen ministeries met een wat vaag communicatievraagstuk aanzetten. Samen met de contentadviseurs kijken we dan naar hoe zij een PRO-website hierop kunnen inzetten. Ik word er blij van als we aan het einde van de rit een website hebben waar de bezoeker écht wat aan heeft. Maar ik kan er ook van genieten als we kijken naar het goed instellen van redirects, het laten aansluiten van andere digitale middelen op subdomeinen of als we samen met de departementen een mooie huisstijl creëren.

Ook leuk vind ik het om meerdere ballen in de lucht te houden. Vaak werk je aan tientallen websites tegelijk. Dat vraagt behoorlijk wat organisatiekracht. Daar moet je van houden, maar het geeft mij veel voldoening als ik meerdere mensen tegelijkertijd kan helpen.

Waar ben je trots op?

Ik ben vooral trots op websites die bezoekers écht helpen. Waarbij online communicatie een oprechte toegevoegde waarde heeft. Daarnaast is ons Platform technisch gezien volledig digitoegankelijk en tijdens de projectfase wijzen we mensen op het belang van digitoegankelijk invoeren van content. Ondanks dat er veel websites van de overheid zijn, helpen wij de ministeries om die websites van een zo hoog mogelijke kwaliteit te laten zijn.

Wie zoeken jullie?

Iemand die ervan houdt om met veel dingen tegelijkertijd bezig te zijn en een kei is in het organiseren van een grote hoeveelheid werk. Je moet supergoed kunnen samenwerken. En ook mensen kunnen overtuigen, anders word je aan alle kanten overruled. Stevig zijn, maar ook flexibel. Daarnaast is een dosis humor altijd meegenomen, evenals relativeringsvermogen! We zijn nou ook weer geen hartchirurgen hier.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.