Van oud naar nieuw

Weblogs

De website van de directie VGP (Voeding, gezondheidsbescherming en preventie) van het ministerie van VWS over het Regulier Overleg Warenwet (ROW), was verouderd en voldeed niet meer aan de toegankelijkheidseisen (voorheen: webrichtlijnen).

Sneller en simpeler

Daarnaast zou dit onderwerp worden geïntegreerd met informatie over Brusselse regelgeving op het gebied van voedsel en voeding. We zijn op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor een nieuwe website. Via de directie communicatie van VWS zijn we terechtgekomen bij het Platform Rijksoverheid. Dit zou mogelijk een manier zijn, om het hele traject van ontwerp en vullen te versnellen en te versimpelen. En dit was inderdaad het geval.

Enthousiast

Na een prettig kennismakingsgesprek over de mogelijkheden en planning van het platform, waren we erg enthousiast. En is het besluit genomen om hiermee verder te gaan. Tijdens het hele traject zijn we erg goed begeleid en geïnformeerd over de stand van zaken. De projectleider was erg betrokken en er is goed meegedacht over hoe we onze wensen het beste in de website konden gieten.

Zelf doen

Het vullen van de website hebben we zelf gedaan. We kunnen nu elk moment ook zelf dingen aanpassen of toevoegen. Met de speciale cursusmiddag voor iedereen die met de website gaat werken en begeleiding van een enthousiaste projectleider, is dit heel goed te doen. Na de cursus en wat oefening op je eigen website, ben je snel gewend aan de CMS-omgeving.

Aanrader

Onze nieuwe website is geheel naar verwachting en we zijn erg tevreden. Het ziet er mooi uit en functioneert goed. Het is zeker een aanrader voor iedereen binnen het Rijk, die een nieuwe website wil hebben.

Directie VGP (Voeding, gezondheidsbescherming en preventie)
Ministerie van VWS

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.