Welkom op het Platform Rijksoverheid Online

Weblogs

Het neerzetten van een website is een hele klus. Er worden veel eisen aan websites van de Rijksoverheid gesteld. Daartoe horen het voldoen aan de toegankelijkheidseisen (voorheen: webrichtlijnen) en het beveiligen van de websites.

Ontzorgen

Het is toch heerlijk als dat allemaal voor je geregeld wordt. En dat is precies wat het Platform Rijksoverheid Online doet: ontzorgen. De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) beheert en ontwikkelt het Platform Rijksoverheid Online namens de Voorlichtingsraad. De eigenaars van de websites kunnen zich richten op het benutten van een website om hun communicatiedoelstellingen te realiseren.

Eindgebruiker heel belangrijk

Bij het realiseren van de communicatiedoelstellingen is de eindgebruiker heel erg belangrijk. Bij DPC is veel kennis aanwezig over online communicatie. Al deze kennis en ervaring vinden een plek in de functionaliteit die op het Platform beschikbaar is. Door gebruikersonderzoek wordt de kwaliteit van functionaliteit ook onderzocht. En waar nodig wordt functionaliteit aangepast, zodat het voor de gebruiker nog beter wordt.

Enorme kostenbesparing

En ook niet onbelangrijk: de belastingbetaler in Nederland is er bij gebaat. Op het Platform Rijksoverheid Online werken alle ministeries samen. Er wordt gebruik gemaakt van Open Source Software. Het Platform is zo opgezet dat functionaliteit maar één keer ontwikkeld hoeft te worden. Dat leidt tot enorme kostenbesparingen voor de Rijksoverheid.

Mogelijkheden

Deze demowebsite geeft uitleg over het gebruik van het Platform Rijksoverheid Online. Door te grasduinen op de demowebsite, kan je zelf kijken wat de mogelijkheden zijn. Heb je toch nog vragen, dan kun je altijd contact opnemen met de online adviseurs van DPC.

Ronald van Oosteroom

Plaatsvervangend Directeur/Manager Taakgebied Informatie Rijksoverheid
Dienst Publiek en Communicatie
Ministerie van Algemene Zaken

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.