Update naar Hippo 10: een kijkje onder de motorkap

Weblogs

De laatste maanden van 2015 en de eerste maand van 2016 hebben wij gewerkt aan een update van ons content management systeem Hippo. In het weekend van 20 en 21 februari is Hippo 10 uitgerold op het Platform Rijksoverheid Online.

Nieuw in deze release

In deze release is vooral gewerkt aan de update naar Hippo 10 (we komen van versie 7.8.9). Hoewel er ontzettend veel werk in de upgrade zit, merk je daar op het eerste gezicht weinig van. De websites zien er nog steeds hetzelfde uit en in het CMS is met name de vormgeving anders. Qua functionele veranderingen springt de nieuwe tekst editor waarschijnlijk nog het meeste in het oog. Met bijvoorbeeld een ‘undo’- en ‘redo’-knop.

Onder de motorkap van release 2015.13

Het meeste werk in de update is gaan zitten in het geschikt maken van onze functionaliteiten voor Hippo 10. Voorbeelden van functionaliteiten die wij zelf ontwikkelden, en dus zelf onderhouden, zijn het personenoverzicht, de videospeler, de grafieken en de thematische kaarten.

Daarnaast hebben de bouwteams zich flink bezig gehouden met weer werkend krijgen van allerlei automatische tests. Het Platform is namelijk al zo groot geworden dat we niet meer kunnen vertrouwen op handmatige testen. Dat zou enorm veel tijd kosten en bovendien foutgevoelig zijn. Omdat veel van deze testen inhaken in de code van Hippo werkten deze niet meer na de upgrade.

Tenslotte zijn er in de afgelopen maanden meer dan 50 bugs en changes opgelost. Dat is dus een mooi deel van de ‘onzichtbare’ werkvoorraad die is opgelost!

Naar de eerste sprint van 2016

Ondertussen zijn de bouwteams al weer begonnen aan de eerste sprint van 2016. Hierin zit een flink aantal nieuwe functionaliteiten. Bijvoorbeeld een nieuw artikelype (hotspot) in online magazines, meer mogelijkheden met thematische kaarten en een mooier weblogoverzicht. Wij houden de redacteuren van de PRO-sites op de hoogte met een nieuwsbrief. Wil je die ook ontvangen? Laat het ons dan weten.

Auteur

Adrienne Driest is adviseur Online Media

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.