CMS-training volgen met trainer Lianne

Weblogs

Elke maand volgen zo’n 30 nieuwe redacteuren een training om te werken met het CMS Hippo. Lianne, van Support, is één van de vaste trainers. Pas na de training krijgt een redacteur een inlog om zijn magazine of website te bewerken.

Hoe ziet een training eruit?

Een redacteur van Rijksoverheid.nl geeft het eerste deel van de training: dat gaat over de redactionele webrichtlijnen (tegenwoordig: toegankelijkheidseisen). Wat houden die richtlijnen in, waarom zijn ze er, en hoe zorg je dat jouw teksten voldoen? Bij Rijksoverheid.nl hebben ze daar veel ervaring mee.

Wij van Support weten alles over het CMS, dus in het tweede gedeelte van de training vertellen wij daarover. Bijvoorbeeld: hoe maak je nieuwe content aan, hoe plaats je beeld en hoe gebruik je functionaliteiten. Het is theorie gecombineerd met praktijkoefeningen, waardoor je op een snelle en leuke manier het CMS leert kennen.

Wat moet een redacteur eigenlijk kunnen voordat hij aan de training mee kan doen?

In principe kan iedereen leren met het CMS te werken. En zolang je niet publiceert of verwijdert, kan je gewoon je fouten herstellen. Helemaal leuk wordt het als je interesse ligt bij het maken/ invullen van websites. Als je voor een bestaande website gaat werken, kijk dan van tevoren ook hoe die is opgebouwd.

Weet je na een training dan echt alles?

Nee, een training duurt niet lang genoeg om alle functionaliteiten behandelen. Daarom wijzen we de cursisten altijd op onze handleiding, die we na elke release bijwerken. Kijk vooral ook eens naar andere platformsites of magazines voor inspiratie.

En heb je na de training nog vragen, neem dan vooral contact met ons op! Wij vertellen graag meer over de verschillende functionaliteiten als je er met de handleiding niet uitkomt. Soms heb je een vraag of wens, maar weet je niet goed welke functionaliteit daar bij past. Dan geven we je graag advies op maat.

Leer jij zelf ook iets van de trainingen?

Zelf houd ik me vooral met techniek bezig, terwijl de redacteuren veel meer op de inhoud zitten. Dat is voor mij heel interessant. Ik vind het leuk als cursisten een vraag stellen waarop ik het antwoord zelf nog niet weet. Dan ga ik dat uitzoeken, en leer ik zelf ook weer iets. 

Wat ik ook heel prettig vind: na de training hebben redacteuren vaak alleen nog contact met Support via de mail of telefoon. Dan is het toch fijn als je elkaar al eens persoonlijk hebt ontmoet.

Vergroot afbeelding twee cursisten achter laptops, trainer zit ertussenin
Trainer Frank met 2 cursisten

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.